Vízhiány és adaptív vízgazdálkodási stratégiák a magyar-szerb határmenti régióban

A projektet az Európai Unió
társ-finanszírozta

Water shortage hazard and
adaptive water management strategies in the Hungarian-Serbian cross-border region

 
  nincs bejelentkezve

Partnerek

A projekt tudományos és technikai menedzsmentje a projekt partnerek szoros együttműködésében valósul meg.
Szegedi Tudományegyetem – Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék
A projekt Vezető kedvezményezettje, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) több határonátnyúló projektben vett részt vezető vagy partneri szerepkörben. Az SZTE Magyarország egyik legjelentősebb kutatási és oktatási központja. A projektben résztvevő kutatók a táj- és környezettudomány, a geoinformatika és a geomorfológia nagy tapasztalattal rendelkező, elismert szakértői az országban.
Újvidéki Egyetem – Természettudományi és Matematikai Kar
Az Újvidéki Egyetem az egyik legfontosabb kutatási és oktatási központ Szerbiában. A Természettudományi és Matematikai Kar (UNSPMF) projektben részvevő kutatási központjai a Klimatológiai és Hidrológiai Kutatóközpont és az Újvidéki Térinformatikai Központ. A projekt részvevői a hidrológia, a környezettudomány és a geoinformatika elismert kutatói.
Újvidéki Egyetem – Műszaki Kar
Az Újvidéki Egyetem az egyik legfontosabb kutatási és oktatási központ Szerbiában. A Kar számos kutatási egysége közül a projektben a Katasztrófakockázat értékelő központ és a BioSense központ vesz részt. Mindkét kutatási központ nagy tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi együttműködésben és projektek megvalósításában. A projekt résztvevői tudományterületük elismert szakértői közé tartoznak.
Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) tevékenységi köréhez tartozik a vízgyűjtő-gazdálkodás, árvízvédelem, a vízrajzi észlelőhálózat és monitoring rendszer működtetése és a vízkészlet gazdálkodás. Az Igazgatóság működési területe 8302,9 km2, ami 4 megyét érint és két szomszédos országgal határos. Az ATI-VIZIG jó kapcsolatot és együttműködést alakított ki a szomszédos országok Igazgatóságaival. A kiváló szakmai hátteret a számos sikeresen megvalósított projekt bizonyítja. A nemzetközileg is elismert PAI aszályindex kidolgozása is kötődik az Igazgatósághoz.